חייבים רבים הפונים לעורך דין בעבור כניסה להליך חדלות פירעון חוששים, לא פעם, מפגיעה בדירוג האשראי שלהם. מדובר בחשש לגיטימי, כשגם לגביו יוכל עורך דין מקצועי ומנוסה לתקן את הנזק שנגרם בשל אותו הליך.
עורכת הדין אורה צימברג, לה ניסיון רב בייצוג חייבים בהליך חדלות פירעון, תפעל עבורכם בכל החזיתות, כשאלו יכללו כמובן פעולות שיאפשרו לכם לתקן את דירוג האשראי שלכם ולאפשר שימור שלו בעת ההליך ואחריו.
מהו בעצם דירוג אשראי?
בישראל קיים דירוג אשראי מאז אפריל 2019. מדובר בדירוג אישי של כל אדם, והוא משמש גופים פיננסיים שונים, כמו בנקים, בתי השקעות וחברות אשראי, המבקשים אותו בהתאם לצרכיהם, בין אם בבדיקת דירוג אשראי של לקוחות או משקיעים.
דירוג האשראי מהווה חישוב הכולל את סך נתוני ההתנהלות הכלכלית של כל אדם בשלוש השנים האחרונות שקדמו ליום בקשת הדירוג. נתוני דירוג האשראי בישראל נמצאים במאגר נתוני אשראי המנוהל על ידי בנק ישראל.
האם הליך חדלות פירעון עלול לפגוע בדירוג האשראי שלנו?
עורכי דין המייצגים חייבים בהליך חדלות פירעון מדגישים כי כניסה להליך זה משפיעה על דירוג האשראי של החייב. בנוסף לכך, התנהלות של חייב, כמו למשל איחור בתשלומים, תשפיע לרעה על דירוג האשראי שלו, במיוחד אם מדובר באיחור במספר רב של תשלומים.
חשוב לזכור כי בשל העובדה שהליך חדלות פירעון בא לקראת החייבים יותר מבעבר, הבנקים בוחרים להקשיח את מדיניות האשראי שלהם ולהתנהל באופן שמרני יותר בהשוואה לשנים קודמות.
בחירת הבנקים להקשיח עמדותיהם בהענקת אשראי (למאמר בנושא ערעור על הגבלת חשבון בנק לחץ כאן), למי שנמצא בהליך חדלות פירעון, מהווה גורם משמעותי נוסף שיש בו לפגוע בדירוג האשראי של חייבים, כשאותה סיטואציה מזינה עצמה, בעצם, משני הכיוונים.
כיצד ניתן לפעול בכדי לצמצם ולתקן את דירוג האשראי שלנו?
עורכי דין המייצגים חייבים בהליך חדלות פירעון מצביעים על מספר דרכים שניתן לפעול על מנת לתקן את דירוג האשראי של לקוחותיהם.
ניתוח מעמיק של מסמכי הליך חדלות הפירעון על ידי עורך הדין שלכם
לצד עורכי הדין חדלות פרעון, ישנם אנשי מקצוע נוספים שעימם הם עובדים באופן יומיומי. מדובר באנשי מקצוע בעלי רקע וניסיון כלכלי רחב, המאפשרים לעורך הדין לקבל תמונה רחבה וברורה אודות כל חייב אותו הוא מייצג.
כחלק מעבודה זו, דואג עורך הדין, יחד עם אותם אנשי מקצוע, לעיין באופן מעמיק במסמכים הנוגעים להליך חדלות הפירעון, כשניתוח המסמכים הללו יאפשר לו להרכיב תמונה ברורה בנוגע לדירוג האשראי של החייב וכיצד ניתן לשקמו ולייצבו.
לא אחת, עיון באותם מסמכים מגלה פער בין החובות שעל החייב לשלם לבין אלו ששולמו בפועל. מקרים אלו, למשל, יאפשרו לעורך הדין לפנות לרשויות כדי לעדכן את רשומותיהם, כשצעדים אלו יכולים לשמש כמנוף לבקשה לתיקון דירוג האשראי.
יצירת תקציב ריאלי בהתאם למצבכם הכלכלי
יצירה של תקציב ריאלי, בהתאם להליך חדלות פירעון אליו נכנסים, מהווה צעד נוסף שיכול לשפר את דירוג האשראי שלכם.
ביצירת התקציב, תוכלו לערוך רשימה ברורה ומסודרת של הוצאות חיוניות, כגון דיור, שירותים, מוצרים חיוניים ועוד, ולצידה רשימת הוצאות שעליהן תצטרכו לוותר במהלך ההליך. באמצעות תקציב מאוזן תוכלו למעשה להשיב את החובות להם התחייבתם במסגרת ההליך, תוך הבטחה שכלל ההוצאות החודשיות שלכם לא יעלו על ההכנסות.
מימוש בפועל של תקציב מאוזן מהווה גורם נוסף שיכול לשפר את דירוג האשראי שלכם לאורך זמן. מדובר בגורם מגמתי שנראה לאורך מספר חודשים, כאשר עורך הדין שלכם ימנף עבורכם באופן הולם מול הגורמים הרשמיים האחראיים על אותו דירוג.
הימנעות מסגירת חשבונות ישנים
טריק נוסף בשרוול כולל הימנעות מסגירת חשבונות בנק ישנים, במידה והשארתם מועילה להיסטוריית האשראי שלכם. ביצוע ניתוח הכדאיות מתבצע על ידי עורך הדין של החייב, בשיתוף עם אנשי המקצוע שעובדים עימו.
חשבונות ישנים יכולים, בעצם, להוות את הבסיס האיתן לתיקון דירוג האשראי שנוצר בשל התנהלות כלכלית לא נכונה שהתרחשה בפרק זמן קצר ואינטנסיבי. לכן, ישנם מקרים שבהם סגירת אותם חשבונות מהווה צעד שיש להימנע ממנו.