0733742523

RU

כיצד מתנהל הליך חדלות פירעון? שלב אחרי שלב

בספטמבר 2019 נכנס לתוקף חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, אשר הוביל לביטול פקודת פשיטת הרגל שהייתה נהוגה קודם לכן. החוק החדש קובע מספר דרכי פעולה חדשות המבוצעות בעת הסדרת חובותיהם של חייבים לנושיהם.

בפגישה עם עורך דין המתמחה בליווי חייבים בהליך חדלות פירעון, יוכלו החייבים לקבל תמונה ברורה אודות שלבי ההליך, אותם ניתן לחלק באופן גס לשלושה שלבים עיקריים.

עורכת הדין אורה צימברג, בעלת ניסיון וותק בתחום חדלות פירעון, נחשבת לאחת מעורכות הדין המובילות באזור הדרום, עם ידע והבנה כיצד להתנהל בכל שלב.

אורה צימברג עורך דין לפשיטת רגל וחדלות פרעון

משרד עורכי דין אורה צימברג זמין עבורכם

עורך דין חדלות פרעון

ליווי וייצוג משפטי מתחילת ההליך ועד לקבלת הפטר!

עו"ד אורה צימברג, מומחית לחדלות פירעון, מסבירה בסרטון על התהליך, הזכויות והאפשרויות שעומדות לרשותכם. אם אתם מתמודדים עם חובות או רוצים להבין איך ניתן לפתוח דף חדש כלכלי, הסרטון הזה הוא בדיוק בשבילכם!

צפו בסרטון >>>

אורה צימברג במשרדה באשקלון

שלב ראשון – ניתוב התיק והקפאת הליכים קיימים נגד החייב

לאחר הגשת בקשה מקוונת דרך אתר האינטרנט של הכונס הרשמי, החייב ועורך דינו יקבלו הודעת אישור ולאחר מכן עדכון לגבי הגורם שאליו ינותב תיק החייב. בהמשך, בתוך 30 ימים, יתקבל מבית המשפט אישור לפתיחת ההליך, ובו צו פתיחת הליכים, שמטרתו להצהיר באופן רשמי על כניסת החייב להליך חדלות פירעון.

עם כניסת החייב להליך חדלות פירעון, מוקפאים כל ההליכים נגדו, ובמקביל תיכנס לתוקף חובת תשלום חודשית, עם ציון פרקי הזמן לתשלום, חובת דיווח על הכנסות והוצאות, וסנקציות נוספות הנגזרות מכך.

שלב שני – תקופת ביניים שבסופה מאשר בית המשפט את תוכנית השיקום

שלב זה כולל סוג של תקופת ביניים החלה ממתן הצו לפתיחת הליכים ועד מתן הצו לשיקום כלכלי. מדובר על תקופה של תשעה חודשים שבה על החייב לעמוד בחובות ובמגבלות שהוחלטו לגביו, לשתף פעולה ולפעול בהתאם להחלטות הגורמים המעורבים בתהליך ולפעול לפי החלטות בית המשפט המטפל בעניינו.

בששת החודשים הראשונים באותה תקופה, רשאים הנושים להגיש תביעות חוב פתוחות באמצעות הנאמן בתיק. הנאמן הוא גורם אחראי ליישום הליך חדלות פירעון ותפקידו לוודא כי החייב עומד בהתחייבויותיו, תוך שמירה על האינטרסים וזכויותיהם של הנושים. הנאמן הוא עו"ד או רו"ח, שקיבל עליו את תפקיד הנאמן לאחר שעבר סינון קפדני, ובסמכותו, כנאמן, להפעיל סנקציות פליליות כנגד חייבים המפרים את התחייבויותיהם.

הנאמן, מצידו, אמור לבצע בירור מקיף אודות הנסיבות שהובילו לפתיחת הליך חדלות פירעון, להשלים פרטים החסרים לו הנוגעים לחייב, לבחון אילו נכסים של החייב ניתן לממש לצורך השבת חובותיו ולדווח לממונה על התנהלותו של החייב ועל הממצאים שעלו מבדיקותיו.

לאחר סיום כלל הבדיקות, ייערך סיווג של תביעות הנושים שהוגשו ויחל גיבוש תוכנית כלכלית שאותה הנאמן יגיש לבית המשפט. עם הגשת ממצאי הנאמן והמלצת הממונה בתיק, ייערך דיון בבית המשפט שבו יוחלט לגבי צו שיקום כלכלי. בהמלצות שהוגשו לבית המשפט מצוינים התנאים לשיקומו הכלכלי של החייב, מה שמצריך דיון במעמד כל הצדדים ובעלי העניין בתיק.

בשלב זה, רשאי בית המשפט לאשר או לבטל את הצו לשיקום כלכלי ואף להוסיף הוראות ותנאים משלו לתוכנית השיקום של החייב. בין היתר, הצו יגדיר מהם החובות מהם יקבל החייב פטור בסוף ההליך.

במקרים אחרים, בהם מגיע בית המשפט למסקנה שיכולת השתכרותו של החייב אינה עולה על צרכיו הבסיסיים ומכאן שאין כל תועלת ביישום ההליך, יכול בית המשפט להעניק לחייב הפטר לאלתר מחובותיו ללא כל תוכנית שיקום כלכלית.

עורכי דין בתחום מציינים כי במידה ובית המשפט, הנאמן או הממונים זיהו חוסר שיתוף פעולה, ניצול לרעה או הפרה של מגבלות מצידו של החייב, רשאי בית המשפט להורות על ביטול צו השיקום הכלכלי ולהחליט על התנהלות שונה עם החייב וחובותיו ללא כל צורך לעמוד בתנאי הצו.

אורה צימברג במשרדה באשקלון

שלב שלישי – כניסה בפועל לתוך ההליך ויישום מלא שלו על ידי החייב

את השלב האחרון בהליך ניתן לייחס לתקופת השיקום הכלכלי של החייב, אשר לרוב תימשך כשלוש שנים. בתקופה זו, על החייב לשלם את הסכומים שנפסקו לו ולעמוד בכלל התנאים שנקבעו לו.

במהלך זמן זה, על הנאמן לוודא שתנאי התוכנית מתקיימים בהתאם להוראות והנהלים, והוא גם אחראי לדווח לממונה על התיק. אם הנאמן ידווח כי החייב אינו עומד באחד מהתחייבויותיו, ישקול הממונה האם להגיש בקשת ביטול צו, שעלולה להוביל לביטול מלא של ההליך.

אם החייב עמד בכל תנאי התוכנית לשיקומו הכלכלי וביצע את כלל חובותיו, יזכה החייב לקבל הפטר ויוכל לפתוח פרק חדש ונקי בחייו ללא כל מגבלות כלכליות.

חדלות פירעון אורה צימברג

יש לכם שאלות? מלאו פרטים ליצירת קשר!